Volledig scherm
Joshua Brenet © Getty Images

Ex-PSV'er Brenet uit selectie gezet voor eerste CL-duel Hoffenheim

Joshua Brenet is niet meegereisd naar Oekraïne, waar zijn club TSG 189 Hoffenheim morgen debuteert in het hoofdtoernooi van de Champions League. De voormalig PSV'er is samen met zijn teamgenoot Ishak Belfodil om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten voor het duel met Sjachtar Donetsk.

,,Ze zouden normaal gesproken tot de selectie behoren, maar op grond van disciplinaire maatregelen hebben we besloten beiden thuis te laten'', lichtte technisch directeur Alexander Rosen kort voor vertrek toe.

Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann kende al de nodige zorgen. Hij mist een zestal geblesseerden, onder wie Benjamin Hübner, Lukas Rupp en Nadiem Amiri. Wel kan Nagelsmann beschikken over aanvoerder Kevin Vogt en Florian Grillitsch, die zaterdag in het verloren duel met Fortuna Düsseldorf geblesseerd raakten.

Ook Kevin Akpoguma en Kerem Demirbay zijn na een blessure weer beschikbaar. Brenet en Belfodil zijn beiden nieuw bij de club.

  1. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.