Volledig scherm
Mauricio Pochettino. © Getty Images

Geëmotioneerde Pochettino: Mijn spelers zijn helden

Na de zenuwslopende return in de halve finale van de Champions League (2-3 winst) kwam trainer Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur woorden te kort om zijn spelers te bedanken. 

,,Mijn spelers zijn helden. Ze hebben een show gegeven waarin ze hun liefde voor het voetbal toonden door vol passie te strijden. Bedankt", zei een zichtbaar geëmotioneerde Pochettino. 

De Argentijnse coach bedankte niet alleen zijn spelers, maar ook de staf en Ajax. ,,Zij waren onderdeel van de show. Samen hebben we iedereen die van voetbal houdt, laten genieten.”

‘Het spijt me’

Christian Eriksen had net als zijn coach ook oog voor Ajax, zijn oude club. ,,Het spijt mij voor Ajax”, zei de Deense spelmaker. Hij genoot van het intense spel dat beide ploegen in een kolkende Johan Cruijff Arena lieten zien. ,,Het was een waanzinnige wedstrijd. We moesten terugvechten en hebben gewoon veel geluk gehad. Lucas Moura heeft ons gered.” 

De opluchting was dan ook groot in het Spurs-kamp. Eriksen: ,,Wij hadden meer kansen, zij voetbalden beter. We hebben gevochten maar verdienden het niet meer dan Ajax.”

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Christian Eriksen viert een feestje met de fans, op badslippers. © AP

Lucas Moura

De Braziliaanse hattrickheld Lucas kon vanzelfsprekend zijn geluk niet op nadat hij er met een goal in de laatste minuut van de blessuretijd hoogstpersoonlijk voor had gezorgd dat Ajax de finale van de Champions League niet haalde. ,,Het is onmogelijk om te beschrijven hoe ik me nu voel. We hebben hier steeds in geloofd en hebben alles gegeven. Mijn teamgenoten hebben dit moment verdiend. Dit is het beste moment van mijn carrière", aldus de Braziliaan, die door zijn coach werd gekroond tot superheld. ,,Al mijn spelers zijn helden, maar Lucas is onze superheld", aldus de Argentijnse coach.

Bekijk hier de samenvatting van Ajax - Tottenham Hotspur.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© AP