Volledig scherm
Antoine Griezmann. © Getty Images

Griezmann beste speler van de afgelopen Europa League

Antoine Griezmann is verkozen tot de beste speler van het afgelopen seizoen in de Europa League. De Fransman won, mede dankzij zijn twee goals, met Atlético Madrid de finale van Olympique Marseille.

Griezmann had met zes goals een groot aandeel in het feit dat Atlético Madrid in de finale van de Europa League stond. Ook daar liet Griezmann zich gelden. Hij nam zowel de 1-0 als de 2-0 voor zijn rekening in de finale die met 3-0 werd gewonnen. De aanvaller, die afgelopen zomer ook met Frankrijk wereldkampioen werd, werd verkozen boven ploeggenoot Diego Godín en Dimitri Payet van Olympique Marseille.

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.