Mohamed Ihattaren blonk uit tegen Sporting.
Volledig scherm
Mohamed Ihattaren blonk uit tegen Sporting. © REUTERS

Ihattaren maakt indruk op Van Bommel: ‘Hij laat het elke wedstrijd zien’

Mohamed Ihattaren had vanavond met twee assists een belangrijk aandeel in de overwinning van PSV op Sporting Portugal in de Europa League (3-2). De creatieve middenvelder werd na een dik uur naar de kant gehaald.

,,Hij groeit echt", zei trainer Mark van Bommel na afloop. ,,Mohamed laat het elke wedstrijd zien, maar hij is nog altijd maar 17 jaar. Als ik hem af en toe rust kan geven, laat ik dat niet na.” Ook Denzel Dumfries was lovend over zijn jonge teamgenoot die bij alle PSV-treffers betrokken was. ,,Hij is 17 jaar oud, maar speelt als iemand die 24 of 25 is. Hij maakt een hele mooie ontwikkeling door.”

Van Bommel vindt het knap wat Ihattaren laat zien. ,,Het is een speler die voor het Nederlands voetbal belangrijk kan zijn”, gaf hij aan na een vraag over zijn mogelijke interlandkeuze. ,,Ronald Koeman kan veel met hem praten, maar ik weet niet wat hij hem verder nog zou moeten aanbieden. Zelf praat ik ook met hem, maar het is belangrijk dat hij zonder druk zijn keuze kan maken. Hij heeft ook met zijn familie te maken, waar hij alles mee bespreekt en wat hij ook doet. Doe het maar eens op die leeftijd. Kies maar eens tussen twee landen die aan je trekken. Toch laat hij dit vanavond zien en dat is niet makkelijk. Ik vind het knap hoe hij ermee omgaat.”

Had Van Bommel hem niet moeten gebruiken in het tweeluik met FC Basel, was een vraag van een van de journalisten tijdens de persconferentie? ,,In het begin van het seizoen zat hij niet bij de selectie en op dat moment was hij niet fit. Ik werk elke dag met hem.”

Bekijk hier de reactie van Timo Baumgartl, die trefzeker was voor PSV:

Topduel

PSV kijkt met vertrouwen uit naar de topper van zondag tegen Ajax. Exact een jaar terug troffen beide ploegen elkaar ook in het Philips-stadion. PSV won toen met 3-0. Bij Ajax kon Matthijs de Ligt op het laatste moment niet meedoen en de Brabanders profiteerden daar optimaal van.

Ajax heeft in aanloop naar zondag twee dagen meer rust gehad dan PSV. Van Bommel: ,,Dan hadden we maar Champions League moeten halen. Eigen schuld."