Ricardo Kishna schermt de bal af voor PSG-spelers Thiago Motta Ángel Di Maria (rechts).
Volledig scherm
Ricardo Kishna schermt de bal af voor PSG-spelers Thiago Motta Ángel Di Maria (rechts). © AFP

Kishna: Lille komt niet naar Amsterdam om de bal te hebben

Met Lille treft Ajax een relatief onbekende tegenstander. Niet voor Ricardo Kishna (24). De aanvaller kwam een half jaar uit voor de Franse club, die hij nog op de voet volgt. 

Quote

Op veel vlakken merkte ik wel overeenkom­sten tussen Ajax en Lille.

Ricardo Kishna

Door Freek Jansen

Hij speelde er slechts dertien officiële duels, maar bij het horen van de clubnaam wordt Ricardo Kishna direct enthousiast. De vleugelaanvaller trok in het seizoen 2016-’17 op huurbasis van Lazio naar het ambitieuze Lille. ,,De club had net een nieuwe president en die had grote plannen’’, zo kijkt Kishna terug. ,,Dat is ook wel uitgekomen. Op veel vlakken merkte ik wel overeenkomsten tussen Ajax en Lille. De club zet in op de jeugd, hamert op een technische voetbalstijl en moet na elk seizoen vaak de beste spelers verkopen.’’ Na een half seizoen in Lille haalde Lazio hem terug naar Rome. Daar heeft Kishna, die tot 47 duels kwam voor Ajax, nog een eenjarig contract. Momenteel is de Hagenaar druk bezig met zijn revalidatie van een zware kruisbandblessure. 
(Artikel gaat verder onder de poll)

Poll

Wat gaat Ajax-Lille worden?

  • Zege Ajax (72%)
  • Zege Lille (12%)
  • Gelijkspel (16%)
12874 stemmen

Vanavond is de aanvaller aanwezig bij de wedstrijd. ,,Ajax en Lille hebben afgelopen zomer de beste spelers verloren, maar beide ploegen hebben nog veel kwaliteit. Vooral de keeper van Lille, Mike Maignan, is echt belachelijk goed. Ik volg Lille nog op de voet, en vorig seizoen tikten ze een heel hoog niveau aan. Achter het grote Paris Saint-Germain zijn ze meer dan terecht tweede geworden. Dit seizoen heb ik ze onlangs tegen Saint- Etienne gezien. In de competitie willen ze vaak het spel maken, maar dat zal morgenavond niet gebeuren. Ajax heeft ook in Frankrijk wel naam gemaakt. Lille komt niet naar Amsterdam om de bal te hebben, ze gaan inzakken en op de counter loeren. Die spelopvatting beheersen ze ook goed. Toch ga ik voor een overwinning voor Ajax. Het thuisvoordeel kan de doorslag geven.’’

‘Martinez/Alvarez gaat Ajax eerder in de problemen brengen dan helpen’

Vermoedelijke opstelling Ajax.
Volledig scherm
Vermoedelijke opstelling Ajax. © AD