1
EINDE
4
  • Eder Militao 68'
  • Sadio Mané 26'
  • Mohamed Salah 65'
  • Roberto Firmino 77'
  • Virgil van Dijk 84'

Liverpool walst met trefzekere Van Dijk over Porto heen

SamenvattingLiverpool is zonder problemen doorgedrongen tot de halve finales van de Champions League. De ploeg van de in de basis gestarte Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk won met 1-4. De Nederlandse verdediger was verantwoordelijk voor de laatste treffer.

Porto begon ijzersterk. Ze moesten wel, want de 2-0 nederlaag op Anfield zorgde ervoor dat de Portugezen minimaal twee keer moesten scoren om minimaal een verlenging af te dingen. Het spelbeeld was eenzijdig en Porto creëerde met spits Moussa Marega kans op kans, maar tot een doelpunt kwam het niet.

In de eerste de beste mogelijkheid voor Liverpool sloeg de ploeg van Jürgen Klopp direct toe. Een schot van Mohamed Salah werd van richting veranderd en Sadio Mané kon de bal binnen tikken: 0-1. De grensrechter keurde de goal wegens buitenspel echter af, maar de Nederlandse VAR-scheidsrechter Jochem Kamphuis corrigeerde hem en keurde het doelpunt toch goed.

Volledig scherm
Virgil van Dijk was verantwoordelijk voor de 1-4. © AFP

Na de 0-1 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Porto was lamgeslagen en kwam nauwelijks meer aan voetballen toe. Na de 0-2 van Salah deed Eder Militao uit een corner nog iets terug (1-2), maar daarna zorgde invaller Firmino al snel voor de beslissing: 1-3. Terwijl het feest in het uitvak al was losgebarst, knikte Van Dijk helemaal vrij de 1-4 binnen en zorgde hij voor de eindstand.

In de halve finales wacht Liverpool een ontmoeting met FC Barcelona. De Spanjaarden rekenden dinsdagavond af met Manchester United. 

Volledig scherm
Sadio Mané kust de grond na de 0-1. © REUTERS
Volledig scherm
Liverpool is door naar de halve finales van de Champions League. © AP