Volledig scherm
© EPA

Luxemburgse dreumes schrijft geschiedenis met plaatsing EL

F91 Dudelange heeft vanavond geschiedenis geschreven. De Luxemburgse voetbalclub plaatste zich als eerste club uit het groothertogdom voor de groepsfase van de Europa league. Na de zege van 2-0 van vorige week in Luxemburg won Dudelange ook vanavond in Roemenië van Cluj (2-3). Nog nooit kwalificeerde een Luxemburgse club zich voor de groepsfase van een van de twee Europese voetbaltoernooien.

De goals voor F91 Dudelange viel allemaal na de rust. Danel Sinani maakte de eerste twee goals, David Turpel knalde de derde achter de Spaanse Cluj-doelman Jesús Collado. In de slotminuten waren de Luxemburgers leeggespeeld en deed Cluj via de Kameroener Robert Tambe en de Fransman Billel Omrani nog iets terug.

Dudelange bereikte al eerder een mijlpaal door zich in 2005 als eerste Luxemburgse club te kwalificeren voor de tweede voorronde van de Champions League. In 2012 stuntte F91 eveneens in de voorronde van de Champions League met een zege op het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. 
De stad Dudelange heeft ongeveer 20.000 inwoners.

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.