Volledig scherm
© EPA

Luxemburgse dreumes schrijft geschiedenis met plaatsing EL

F91 Dudelange heeft vanavond geschiedenis geschreven. De Luxemburgse voetbalclub plaatste zich als eerste club uit het groothertogdom voor de groepsfase van de Europa league. Na de zege van 2-0 van vorige week in Luxemburg won Dudelange ook vanavond in Roemenië van Cluj (2-3). Nog nooit kwalificeerde een Luxemburgse club zich voor de groepsfase van een van de twee Europese voetbaltoernooien.

De goals voor F91 Dudelange viel allemaal na de rust. Danel Sinani maakte de eerste twee goals, David Turpel knalde de derde achter de Spaanse Cluj-doelman Jesús Collado. In de slotminuten waren de Luxemburgers leeggespeeld en deed Cluj via de Kameroener Robert Tambe en de Fransman Billel Omrani nog iets terug.

Dudelange bereikte al eerder een mijlpaal door zich in 2005 als eerste Luxemburgse club te kwalificeren voor de tweede voorronde van de Champions League. In 2012 stuntte F91 eveneens in de voorronde van de Champions League met een zege op het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. De stad Dudelange heeft ongeveer 20.000 inwoners.