Volledig scherm
Donyell Malen juicht na zijn winnende goal tegen FC Basel. © Getty Images

Matchwinner Malen opgelucht: ‘Het was warm, maar we bleven vechten’

PSV leek in de tweede voorronde van de Champions League tegen een pijnlijke 1-2 nederlaag aan te lopen tegen FC Basel, maar dankzij late goals van supersub Sam Lammers en spits Donyell Malen won de ploeg van Mark van Bommel toch nog met 3-2.

Malen is in de punt van de aanval de opvolger van de naar Sevilla vertrokken Luuk de Jong. De twintigjarige aanvaller uit Wieringen speelde een sterke wedstrijd en beloonde dat met zijn winnende goal in de 93ste minuut. ,,Het was warm en iedereen was kapot, maar we bleven vechten voor de overwinning. Dan is het natuurlijk een enorme opluchting als je die eerste officiële wedstrijd van het seizoen, direct een hele belangrijke, zo wint,” zei hij voor de camera's van Veronica. 

,,Het publiek bleef ook na de 1-2 van FC Basel achter ons staan en dat gaf ons ook energie om te blijven gaan,” zei Malen, die als centrumspits ook een goede klik blijkt te hebben met Steven Bergwijn, die nu als aanvallende middenvelder speelt. ,,Ja, we zijn twee echte voetballers en voelen elkaar goed aan. We hebben wel wat afspraken gemaakt nu we allebei een nieuwe rol hebben, maar het is vooral intuïtie.”

Bekijk hier de reactie van Nick Viergever na afloop: