Mertens gaat met 116de goal Maradona voorbij

115 goalsDries Mertens maakte vanavond tegen RB Salzburg zijn 116de goal voor Napoli en is daarmee clubicoon Diego Maradona voorbij. De 32-jarige Belg maakte in 2013 voor 9,6 miljoen euro de overstap van PSV naar Napoli. Hij kan nu jacht maken op het clubrecord van Marek Hamšík.

Mertens scoorde 42 keer in zijn eerste 150 wedstrijden voor Napoli, toen hij als linksbuiten moest concurreren met Lorenzo Insigne. Na het vertrek van topschutter Gonzalo Higuaín en de kruisbandblessure van diens opvolger Arek Milik kwam Mertens in november 2016 voor het eerst in de spits terecht. Op die positie scoort de voormalig speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV nu al drie jaar aan de lopende band voor Napoli. In zijn laatste 142 wedstrijden voor Napoli scoorde de 1,69 meter lange aanvaller uit Leuven 73 keer. In totaal staat Mertens daarmee nu op 116 doelpunten in 292 wedstrijden voor de club uit het zuiden van Italië. 

Diego Maradona, die van 1984 tot 1991 voor Napoli speelde en de club naar de enige twee landstitels wist te leiden, had 259 wedstrijden nodig voor zijn 115 doelpunten. Mertens kan nu jacht gaan maken op het clubrecord, dat sinds vorig jaar in handen is van Marek Hamšík. De aanvallende middenvelder uit Slowakije kwam tot 121 goals in 520 wedstrijden, waarmee hij ook de speler is met de meeste optredens voor de Partenopei. Hamšík vertrok begin dit jaar na twaalf jaar bij Napoli naar China, waar hij nu speelt voor Dalian Yifang. 

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
Diego Maradona viert een goal namens Napoli tegen AC Milan. © getty