Mitroglou al meteen bij PSV-selectie tegen Limassol

De selectie van PSV telt vanavond een verrassing. De net aangetrokken spits Kostas Mitroglou is tegen Apollon Limassol al meteen van de partij, zo is te zien op de website van de UEFA.

Door Maarten Wijffels

Het is PSV gelukt de 31-jarige Griek in recordtempo speelgerechtigd te krijgen. De club had tot woensdagavond 24.00 uur de kans Mitroglu aan te melden bij de UEFA voor beide duels in deze laatste voorronde van de Europa League. Was de aanmelding niet voor die deadline binnen, dan had Mitroglou ook volgende week niet mogen meedoen in de return op Cyprus.

PSV-trainer Mark van Bommel heeft met de lange spits een extra optie voor zijn aanval. Mitroglou kan ondermeer als pinchhitter fungeren, mogelijk dus al meteen vanavond voor eigen publiek in de belangrijke play-offwedstrijd.

PSV huurt de 65-voudig Grieks international voor één seizoen. Mitroglou, die in 2018 al eens de finale van de Europa League speelde met Olympique Marseille, komt voor 1,25 miljoen tijdelijk over van Galatasaray. In Turkije is het een uur later dan in Nederland. Dat maakte het woensdagavond voor PSV tot een race tegen de klok om de verrassingszet te laten slagen.

Konstantinos Mitroglou namens Olympique Marseille in actie tijdens de Europa League-finale tegen Atlético Madrid.
Volledig scherm
Konstantinos Mitroglou namens Olympique Marseille in actie tijdens de Europa League-finale tegen Atlético Madrid. © REUTERS