Volledig scherm
Henrikh Mkhitaryan © Action Images via Reuters

Mkhitaryan mist Europa Leaguefinale in Bakoe om veiligheidsredenen

Arsenal-spits Henrikh Mkhitaryan moet de Europa League-finale aan zich voorbij laten gaan. De Armeniër reist niet mee met zijn ploeg naar Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, omdat dit politiek gevoelig ligt.

,,We hebben er alles aan gedaan om ‘Micki’ onderdeel te maken van onze ploeg”, schrijft Arsenal in een statement op de website. ,,Maar na een gesprek met Micki en zijn familie hebben we besloten dat hij geen onderdeel uitmaakt van het team.”

Arsenal, dat op 29 mei in de finale aantreedt tegen Chelsea, zegt zeer teleurgesteld te zijn dat Mkhitaryan niet mee kan doen in een grote Europese finale vanwege de omstandigheden. 

Er is al tientallen jaren een conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan vanwege de regio Nagorno-Karabach. De voetbalbond van Azerbeidzjan heeft gezegd dat de aanvaller van Arsenal volkomen veilig zou zijn in het land, maar de Engelse club gaat daar niet in mee.

De finale in Bakoe is sowieso omstreden. Zo krijgen Arsenal en Chelsea ieder slechts 6.000 tickets voor de finale, omdat het vliegveld van Bakoe meer fans niet aankan.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.