Volledig scherm
Ricky van Wolfswinkel. © pro shots

Naast Ajax komen ook deze Nederlanders in actie in de Champions League

Er staan vanavond weer negen wedstrijden op het programma in de tweede voorronde van de Champions League. Nederlandse voetbalfans kijken vooral uit naar de wedstrijd van Ajax tegen Sturm Graz, maar er komen nog meer Nederlanders in actie. 

Lorenzo Ebecilio treedt vanavond met Rode Ster Belgrado aan tegen Sūduva Marijampolė. De Servische topclub won vorige week met 0-3 van de Litouwers. Ebecilio was nog trefzeker in de heenwedstrijd, toen hij met een heerlijk schot van afstand de score opende. De aanvaller kwam deze zomer over van APOEL Nicosia. Er moet wel heel veel gebeuren wil Rode Ster zich niet kwalificeren voor de volgende ronde, waarin het speelt tegen Spartak Trnava.

Bij Basel FC begint Ricky van Wolfswinkel naar alle waarschijnlijkheid op de bank. De Zwitsers verloren het eerste duel dan wel met 2-1 van PAOK Saloniki, maar door het uitdoelpunt is de kans op kwalificatie nog steeds aanwezig. Diego Biseswar komt niet in actie bij de Grieken: hij is niet fit en reisde niet mee naar Zwitserland. 

Ludogorets speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen Videoton.
Virgil Misidjan kwam vorige week in actie tegen de Hongaren. Hij werd uiteindelijk vervangen door Jody Lukoki

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Virgil Misidjan (L) © EPA

Rosenborg hoopt vanavond op een kleine stunt tegen Celtic. De Noren, waar interim-trainer Rini Coolen momenteel de honneurs waarneemt, verloor vorige week met 3-1 van Celtic. Vanavond beschikt Rosenborg wel over het thuisvoordeel. 

Volledig scherm
Rini Coolen. © REUTERS
  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.