Volledig scherm
Marten de Roon (rechts) in duel met oud-Ajacied Viktor Fisher. © EPA

Oud-Ajacieden Fischer en Boilesen versperren De Roon en Hateboer de weg

Atalanta Bergamo zat vorig seizoen nog bij de laatste 32 clubs in de Europa League. Dit keer is het Europese avontuur voor de Italiaanse voetbalclub eind augustus al voorbij. Atalanta ging donderdag in de play-offs voor het hoofdtoernooi onderuit tegen Kopenhagen.

Beide duels eindigden in 0-0, waarna de Denen donderdag de strafschoppen beter namen: 4-3. De Nederlander Marten de Roon benutte zijn penalty voor Atalanta, waar Hans Hateboer op de reservebank bleef. Bij Kopenhagen deden onder anderen oud-Ajacieden Viktor Fischer en Nicolai Boilesen en Andreas Bjelland (oud-FC Twente) mee.

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.