3
EINDE
1
  • Tiquinho Soares 26'
  • Moussa Maréga 52'
  • Alex Telles 117'
  • Daniele De Rossi 37'

Porto klopt Roma vanaf de stip na ingrijpen VAR in verlenging

SamenvattingMet Rick Karsdorp als matige basisspeler, en al gewisseld in de 55ste minuut, heeft AS Roma het in de achtste finales van de Champions League niet gered. De Italiaanse ploeg verloor in de return tegen FC Porto met 3-1 na verlenging. 

De beslissende treffer viel uit een strafschop, die in de 117e minuut na interventie van de VAR werd toegekend. Het eerste duel was drie weken geleden in 2-1 voor AS Roma geëindigd.

Bekijk hieronder het beslissende moment diep in de verlenging

De enerverende wedstrijd in Portugal leek op strafschoppen uit te draaien. Alessandro Florenzi trok echter opzichtig aan het shirt van Fernando, die overigens niet meer bij de bal kon. De VAR zag er een strafschop in, die werd benut door Alex Telles. Kort daarna ging aan de andere kant Patrik Schick nog neer door toedoen van Moussa Maréga. De VAR vond het deze keer echter geen penalty. Justin Kluivert behoorde niet tot de wedstrijdselectie van AS Roma.

Volledig scherm
Alex Telles. © AP

Karsdorp liet zich aanvallend meer dan eens gelden, maar kwam aan de rechterkant verdedigend soms in de problemen. Met name Jesús Corona (ex-FC Twente) zorgde op zijn flank voor veel onrust en gevaar. De Mexicaanse buitenspeler stond aan de basis van de Portugese openingstreffer in de 26e minuut. Hij speelde Maréga aan, die Tiquinho Soares op maat bediende (1-0).

Volledig scherm
Steven N'Zonzi van AS Roma in duel met Eder Militao van Porto. © AP

AS Roma kwam met dank aan Eder Militao in de 37e minuut op gelijke hoogte. De Braziliaan beging een onnodige overtreding op Diego Perotti. Van elf meter maakte Daniele De Rossi geen fout: 1-1.

Volledig scherm
Pepe (Porto) en Edin Dzeko (AS Roma) hadden het regelmatig met elkaar aan de stok. © AP

Na de rust startte Porto sterk. Maréga tikte op aangeven van Corona nummer twee namens de thuisploeg binnen (2-1). Karsdorp wist de voorzet van de Mexicaan niet te blokkeren. Kort daarna kreeg de Nederlander de gele kaart wegens een charge op Corona. Karsdorp werd prompt gewisseld door zijn trainer Eusebio Di Francesco.

In de verlenging kreeg met name Edin Dzeko grote kansen om AS Roma naar de laatste acht te schieten. De Bosniër faalde waarna de VAR FC Porto alsnog gunstig gezind was.