Volledig scherm
PREMIUM
Nani, Cristiano Ronaldo en Figo. © AFP en ANP.

PSV treft met Sporting de sterrenfabriek van Portugal

SterrenfabriekCristiano Ronaldo kent iedereen. Maar hij is lang niet de enige topspeler die is opgeleid bij Sporting Lissabon. Vooral vleugelspitsen vinden traditioneel hun weg vanuit de jeugdacademie van de club die vanavond tegen PSV speelt. 

Door Maarten Wijffels

Kijk het lijstje met spelers dat onder dit verhaal staat. Er staan klinkende namen tussen uit heden en verleden, zoals Luis Figo, Paulo Futre, Simão Sabrosa en uiteraard Cristiano Ronaldo. Aan dit lijstje zie je af dat er vanavond nog steeds een grote, roemrijke club in Nederland speelt. En dat terwijl het huidige elftal van Sporting Lissabon amper voetballers telt die het grote publiek kent.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.