Volledig scherm
Karim Benzema © Getty Images

Real Madrid traint zonder Benzema en Isco

Twee dagen voor het eerste duel met Ajax in de achtste finales van de Champions League heeft Karim Benzema de training van Real Madrid overgeslagen. De Franse spits bleef uit voorzorg binnen.

Benzema ging zaterdag in de gewonnen stadsderby tegen Atlético Madrid (1-3) kort voor tijd naar de kant.

Onduidelijk is of de nummer 9 van Real Madrid iets mankeert. Spelmaker Isco liet zich ook niet zien op het veld, hij heeft last van zijn rug. Onder trainer Santiago Solari krijgt Isco amper speeltijd. Middenvelder Marcos Llorente gaat zeker niet mee naar Amsterdam. Hij liep vorige week een spierblessure op in de 'Clásico' voor de Spaanse beker tegen FC Barcelona (1-1).

Benzema is de laatste weken goed in vorm. De 31-jarige spits maakte dit kalenderjaar al zeven doelpunten. De Fransman won met Real Madrid de Champions League vier keer in de afgelopen vijf jaar.

Hieronder kunt u luisteren naar de podcast van AD Sportwereld over de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid van woensdag:

  1. Coëfficiëntenlijst: Nederland schudt Oekraïne en Turkije definitief van zich af

    Coëfficiën­ten­lijst: Nederland schudt Oekraïne en Turkije definitief van zich af

    Het moet wel heel raar lopen wil Nederland aan het einde van dit seizoen niet in de top tien van de UEFA-coëfficiëntenranglijst staan, dat is na de Europese week inmiddels wel zeker. Nederland bezet op dit moment de negende plaats met 34.950 punten, maar heeft zelfs nummer acht België in het vizier. De coëfficiëntenranglijst bepaalt hoeveel deelnemers een land mag afvaardigen in Europa. De kampioen van ons land plaatst zich daarmee weer rechtstreeks voor de Champions League.