Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk op het UEFA-gala in Monaco op maandag 29 augustus.
Volledig scherm
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk op het UEFA-gala in Monaco op maandag 29 augustus. © UEFA via Getty Images

Ronaldo wil vaker de Gouden Bal dan Messi: ‘Ik denk dat ik het verdien’

Cristiano Ronaldo denkt dat hij recht heeft op meer Ballon d’Or-titels dan zijn rivaal Lionel Messi. Beiden hebben de gerenommeerde prijs van France Football nu vijf keer gewonnen. ,,Messi maakt onderdeel uit van de geschiedenis van het voetbal”, zei Ronaldo in een groot interview op de Britse zender ITV.  

,,Ik denk dat ik zes, zeven of acht titels moet hebben om uiteindelijk boven hem te staan. Ik zou het geweldig vinden en denk dat ik het verdien.”

Ronaldo won de prijs in 2017 voor het laatst, Messi was vier jaar geleden voor het laatst de winnaar. Vorig jaar ging de Gouden Bal naar Luka Modric. Dit jaar krijgen Ronaldo en Messi concurrentie vanuit Nederlandse hoek: Virgil van Dijk. De verdediger van Liverpool won afgelopen seizoen de Champions League, terwijl Ronaldo in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Ajax en Messi in de halve finale sneuvelde tegen Liverpool. De Ballon d’Or wordt komende maandag uitgereikt in Milaan. 

Ronaldo won al vijf keer de Champions League en hoopt daar met Juventus een zesde aan toe te voegen. ,,Ik volg de records niet, de records volgen mij”, zei Ronaldo. ,,Ik ben verslaafd aan het succes en ik denk niet dat het iets slechts is, ik vind het juist iets goeds.”

In het interview sprak Ronaldo ook over zijn verhouding met Messi, die hij niet tot zijn vriendengroep rekent. ,,Mijn relatie met hem is dat we geen vrienden zijn, maar we maken al vijftien jaar deel uit van dezelfde generatie”, zei Ronaldo. ,,Ik weet dat hij me heeft gepusht om een ​​betere speler te zijn, net als andersom.”

Cristiano Ronaldo in actie namens Juventus tegen Fiorentina afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
Cristiano Ronaldo in actie namens Juventus tegen Fiorentina afgelopen zaterdag. © Getty Images