Arne Slot
Volledig scherm
Arne Slot © BSR Agency

Slot: Morgen is er maar één opdracht voor AZ

Voor AZ is er maar één opdracht voor de wedstrijd van morgen tegen het Kazakse Astana. Met de tot nu behaalde twee punten moet het winnen om kans te maken op overwintering. En dat terwijl de Alkmaarders de laatste wedstrijden minder in vorm lijken te zijn dan voorheen.

Maar AZ -trainer Arne Slot is niet zo onder de indruk van de wat mindere resultaten van AZ de laatste tijd. ,,Tegen Willem II toen we gelijkspeelden we namelijk heel goed. Veel jongens speelden in Jong Oranje ook heel goed. En ja dan verliezen we van Heerenveen maar elke wedstrijd heeft een eigen verhaal. De meeste goals vielen uit standaardsituaties. Daar zullen we beter in moeten worden. Ook omdat onze tegenstander van Astana veel lengte heeft. Die hebben mede daardoor dit weekend nog gewonnen van Kairat en die kennen we nog van vorig seizoen. Inmiddels zijn we wel wat verder dan toen maar we hadden het toen wel moeilijk met ze. Vanavond kunnen we pas echt zien hoe de verhoudingen tussen de twee clubs liggen.”

Vermoedelijke opstelling AZ.
Volledig scherm
Vermoedelijke opstelling AZ. © AD

Vlaar

Ron vlaar
Volledig scherm
Ron vlaar © BSR Agency

Gezien de huidige stand van de poule waarin AZ nog twee punten heeft en Astana nul denkt routinier Ron Vlaar dat AZ van Astana zou moeten winnen. ,,Manchester United is op papier de grootste club uit de poule dus dat gelijkspelen tegen hen was goed. En tegen Partizan kwamen we snel met tien man te staan dus dat punt was ook mooi meegenomen. We willen uiteindelijk ook door en spelen nu tegen Astana en zij hebben nog geen enkel punt. Het zou mooi zijn als morgen winnen en ook in Kazachstan een resultaat neer kunnen zetten.”

,,Morgen is er maar één opdracht”, zegt Slot. ,,En dat is winnen. Want Astana is geduchte tegenstander met veel Europacupervaring. Ze spelen vaak in de groepsfase van de Europa League.”

In de vorige Europa Leaguewedstrijd tegen Manchester United ging het nog vaak over het kunstgras van het Cars Jeans Stadion. ,,Maar dat hoeft nu niet meer, want Astana speelt thuis ook op kunstgras. De situatie is dus nu helemaal gelijk”, aldus Slot.