Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Status Ajax staat op het spel tegen ‘treiterploeg’ Getafe

De opdracht voor Ajax is loodzwaar vanavond tegen Getafe. De Amsterdammers moeten een 2-0 nederlaag goedmaken om bij de laatste zestien van de Europa League te horen. Revanche op ‘treiterploeg’ Getafe. De status van Ajax staat op het spel.

Door Daniël Dwarswaard

De harde kern deed alvast een oproep voor vanavond. Het stadion moet kolken, de ploeg moet vooruit worden geschreeuwd. Kom vroeg naar het stadion, maak er iets van zoals zo vaak op Europese avonden in de Johan Cruijff Arena, dat werk. Dat Ajax een wonder nodig heeft, is overdreven natuurlijk. Maar uiteraard staan de Ajacieden voor een gigazware klus om het 2-0 verlies van vorige week tegen Getafe weg te poetsen.

  1. De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologische bom’
    Video

    De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologi­sche bom’

    40.000 dolgelukkige supporters omarmden elkaar na een onvergetelijke avond voor Atalanta. Het is woensdagavond 19 februari en in San Siro, in het eerste duel van de achtste finale van de Champions League, staat er op het scorebord: Atalanta Bergamo - Valencia 4-1. Een maand later wijzen verschillende Italiaanse dokters naar die wedstrijd als een van de grootste triggers voor de chaos die momenteel in de regio Lombardije, en met name in Bergamo, heerst.