Volledig scherm
© BSR Agency

Tegenstanders van Utrecht en AZ in voorronde Europa League bekend

FC Utrecht en AZ kennen de eerste horde richting deelname aan de groepsfase van de Europa League. Utrecht treft de winnaar van het duel tussen Akademija Pandev (Noord-Macedonië) en HSK Zrinjski (Bosnië en Herzegovina) in de tweede voorronde van het Europese toernooi, terwijl de Alkmaarders het opnemen tegen het Zweedse BK Häcken.

De wedstrijden zijn op 25 juli en 1 augustus. Utrecht en AZ beginnen met een thuiswedstrijd. Bij het Zweedse Häcken is Rasmus Lindgren (ex-Ajax en FC Groningen) de bekendste speler. Voor Utrecht wordt de tegenstander pas op 18 juli bekend, dan is het tweede duel uit de eerste voorronde tussen Akademija Pandev en HSK Zrinjski gespeeld.

Feyenoord stroomt in de derde voorronde in. De loting daarvoor is op 22 juli. Dan kennen AZ en Utrecht dus ook de mogelijke tegenstanders in de derde voorronde. Mocht die ook winnend afgesloten worden dan volgt de laatste ronde: de play-offs. Die duels worden op 8 en 15 augustus gespeeld.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.