Coach Erik ten Hag.
Volledig scherm
Coach Erik ten Hag. © BSR Agency

Ten Hag: Duurt wel even om dit te verwerken

Gemakkelijk zal het niet gaan om de nederlaag tegen Tottenham Hotspur (2-3) te verwerken. Dat zei trainer Erik ten Hag van Ajax tegenover Ziggo.

,,We waren zo ontzettend dichtbij en hadden het ook verdiend. Dat je dan in de allerlaatste seconde verliest, doet pijn. Dit kost wel even tijd om te verwerken", zei Ten Hag. 

De Ajax-trainer drukte zijn spelers in de rust op het hart dat het nog niet gespeeld was ondanks de 2-0 voorsprong. ,,Zij geloofden er nog in. Wij hadden de tegenaanvallen beter moeten uitspelen.”

Ten Hag gaf aan dat bij de aansluitingstreffer van Lucas Moura een fout is gemaakt, toen zowel Daley Blind als Matthijs de Ligt ver op de helft van Spurs stond voor een vrije trap van Hakim Ziyech. ,,Zulke details zijn bepalend op het allerhoogste niveau. En dit is het allerhoogste niveau.”

Utrecht-thuis

Veel tijd heeft Ajax niet om de teleurstelling te verwerken. Zondag komt Utrecht naar de Johan Cruijff Arena. ,,We moeten ons oprichten. Dat is een zware taak, maar de jongens hebben al vaker veerkracht getoond.” 

Met nog twee speelronden ligt het kampioenschap binnen handbereik. ,,De beker hebben we al. Daar moet de landstitel bij. Alleen al voor onze fans. Als je ziet hoe zij ons toejuichen, alleen al daarom zijn we verplicht voor hen te winnen.”

Bekijk hier de samenvatting van Ajax - Tottenham Hotspur

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP