Volledig scherm
© Getty Images

Ten Hag heeft zin in Real Madrid-clash: ‘Prachtig, geweldige uitdaging’

Trainer Erik ten Hag kijkt uit naar de twee wedstrijden van Ajax tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. 

,,Prachtig”, reageerde hij voor de camera van Ajax TV op de loting. ,,Ze hebben vier van de vijf laatste edities gewonnen. Daar mogen wij ons mee gaan meten. We staan voor een geweldige uitdaging.”

,,De twee groepswedstrijden tegen Bayern München waren al een mooie test”, stelde Ten Hag. ,,Daar moeten we van leren. En dat moeten we weer meenemen”, aldus de de coach die niet denkt dat zijn ploeg onder de indruk is van een groot stadion als Estadio Santiago Bernabéu. ,,Deze ploeg houdt juist van zo’n entourage”, zei hij. ,,Daar halen we extra motivatie uit. Het is een schitterend affiche.”

,,Zij hebben een geweldige selectie”, zei Ten Hag over de huidige nummer vier van de Spaanse competitie. ,,Maar wij hebben ook een goed elftal en dat hebben we ook tegen Bayern München weer laten zien. Het is duidelijk dat het heel moeilijk wordt. Maar dat willen we juist ook. We willen onze grenzen verleggen en steeds beter worden.”

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.