Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Trotse De Ligt: 'CL-plaatsing gaat niet om geld, maar om prestige'

Matthijs de Ligt is apetrots op Ajax, dat zich vanavond kwalificeerde voor de groepsfase van de Champions League. De aanvoerder van de Amsterdammers constateert tevreden dat zijn ploeg zich weer mag laten zien op het allerhoogste podium.

Na de 3-1 thuiszege van vorige week, plaatste een veel beter Ajax zich door een 0-0 in Oekraïne voor het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. ,,Fantastisch'', sprak de captain kort na de wedstrijd tegenover Veronica. ,,We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Het is dat we zelf nog zo veel kansen misten, daardoor bleef het lastig.''

Voor De Ligt zelf is het spelen van Champions League-voetbal een hoogtepuntje. ,,Dat is heel goed. Het is het hoogste niveau, dáár wil je als speler heen. Het is goed voor onze ontwikkeling, top. De loting? Ik zit nu nog in de extase, dus daar denk ik nog totaal niet over na. Het enige wat we nu moeten doen is feesten.'' 

Ook over de financiën wilde De Ligt niet praten. ,,Het gaat ons niet om het geld, maar om prestige'', sloot hij af.

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.