Tsjechië stunt tegen Engeland

VideoTsjechië heeft een verrassende overwinning geboekt op Engeland. De nummer 4 van het WK ging in de slotfase in Praag onderuit door een goal van Zdenek Ondrasek, die het thuisland drie cruciale punten bezorgde in de strijd om de EK-tickets.

Het team van bondscoach Gareth Southgate blijft wel aan de leiding in de poule met 12 punten en staat er nog steeds goed voor, maar Tsjechië kwam in punten wel op gelijke hoogte. Alleen het doelsaldo van de Engelsen is beter.

Vooraf wist Engeland dat met een overwinning het EK-ticket al binnen zou zijn. De nummer vier van het WK van 2018 opende sterk en stond binnen 4 minuten al met 1-0 voor. Raheem Sterling werd onderuitgehaald in het strafschopgebied, Harry Kane schoot de verkregen strafschop vlekkeloos raak.

Jakub Brabec na zijn gelijkmaker.
Volledig scherm
Jakub Brabec na zijn gelijkmaker. © EPA

Maar Tsjechië was allerminst lamgeslagen door die vroege tegentreffer. Jakub Brabec reageerde in de 9e minuut alert bij een hoekschop en schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen. De thuisploeg bleef vervolgens de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft, maar wist niet te scoren.

In de tweede helft drong Engeland wel aan en Kane had na 80 minuten een geweldige kans, maar hij miste oog in oog met doelman Tomas Vaclik. Tsjechië bleef loeren op een kans en 5 minuten voor tijd haalde Zdenek Ondrasek uit voor de winnende treffer.

Volledig scherm
© Action Images via Reuters