Van Bommel: Ben vooral blij dat iedereen fit is gebleven

VideoNa het teleurstellende gelijkspel tegen Rosenborg BK (1-1) zag PSV-trainer nog wel een lichtpuntje. ,,Ik ben vooral blij dat iedereen fit is gebleven.‘’

PSV had in de zomer nog de doelstelling om het hoofdtoernooi van de Champions League te halen. Toen dat niet lukte, werd de focus verlegd naar het bereiken van de knock-outfase van de Europa League. Ook daarin slaagde PSV niet. Van Bommel kon daarom na de laatste groepswedstrijd niet anders dan concluderen dat het Europese seizoen van PSV onvoldoende is geweest.

Quote

Die wedstrijd bij Feyenoord van zondag staat hier los van

Mark van Bommel

,,We zijn niet door. En dat had wel gemoeten”, aldus de trainer, die baalde van het gelijkspel in het niet meer van belang zijnde duel met de Noren. ,,We hadden graag gewonnen. We hebben weinig gecreëerd tegen deze stugge tegenstander, net als zij. Op het eind moet je hem denk ik nog winnen of een penalty krijgen, maar ik ben vooral blij dat iedereen fit is gebleven.”

Van Bommel hield tegen Rosenborg rekening met de cruciale uitwedstrijd tegen Feyenoord van zondag. PSV moet dat duel winnen om nog iets van het seizoen te maken. Donyell Malen en Steven Bergwijn speelden tegen de Noren allebei maar een helft mee en Ryan Thomas en Mohamed Ihattaren werden voortijdig naar de kant gehaald.

Mark van Bommel.
Volledig scherm
Mark van Bommel. © BSR Agency

Volgens Van Bommel werkt het teleurstellende gelijkspel tegen Rosenborg niet door naar zondag. ,,Die wedstrijd staat hier los van. Je hebt nooit de garantie dat je een goede wedstrijd speelt als je de wedstrijd ervoor ruim wint”’, aldus de trainer, die met zijn elftal al sinds eind september in de competitie wacht op een overwinning buiten Eindhoven.

Viergever

Hoewel de laatste groepswedstrijd tegen Rosenborg BK geen waarde meer had voor PSV, baalde Nick Viergever van de uitslag. ,,Je moet deze wedstrijd gewoon winnen. Voor de club en voor het publiek”, zei de centrale verdediger na de 1-1.

Nick Viergever.
Volledig scherm
Nick Viergever. © BSR Agency

PSV haalde geen hoog niveau tegen de Noren, vooral voor rust niet. Viergever: ,,De intentie was om snel druk te zetten. We waren statisch aan de bal. Het was een beetje aanmodderen. Er had meer overtuiging in moeten zitten.”

PSV beëindigde de groepsfase met 8 punten en werd in groep D derde achter LASK Linz en Sporting Portugal. Als de Eindhovenaren nog iets van het seizoen willen maken, is een overwinning bij Feyenoord in de eredivisie zondag noodzakelijk. ,,We moeten winnen in De Kuip. Dat kan ook. We kunnen dichter bij Ajax of AZ komen, maar zover kijken we niet. We moeten het eerst zelf doen.”

  1. De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologische bom’
    Video

    De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologi­sche bom’

    40.000 dolgelukkige supporters omarmden elkaar na een onvergetelijke avond voor Atalanta. Het is woensdagavond 19 februari en in San Siro, in het eerste duel van de achtste finale van de Champions League, staat er op het scorebord: Atalanta Bergamo - Valencia 4-1. Een maand later wijzen verschillende Italiaanse dokters naar die wedstrijd als een van de grootste triggers voor de chaos die momenteel in de regio Lombardije, en met name in Bergamo, heerst.