Van Dijk vindt het prima dat vrouw Super Cup fluit: ‘Kijk eens naar haar cv!’

Liverpool-ChelseaVirgil van Dijk vindt het prima dat morgen een vrouw de leiding heeft over de wedstrijd om de Europese Super Cup tussen Liverpool en Chelsea. 

De Europese bond UEFA wees de Française Stéphanie Frappart aan voor het duel tussen de winnaars van de Champions League en Europa League. ,,Als iemand kwaliteit heeft, en dat heeft ze, want anders zou ze niet voor deze wedstrijd zijn aangewezen, dan is het prima", zei Van Dijk een dag voor de wedstrijd in het stadion van de Turkse club Besiktas.

Volledig scherm
Het arbitrale kwartet, morgen in Besiktas. Vlnr: Manuela Nicolosi, vierde official Cuneyt Cakir, Stéphanie Frappart en Michelle O'Neill. © UEFA/Pool via REUTERS

Frappart leidde vorige maand in Lyon de finale van het WK voor vrouwen tussen Nederland en de Verenigde Staten (0-2). Als eerste vrouw mag ze nu de wedstrijd om de Europese Supercup fluiten. ,,Ik denk dat ze deze wedstrijd verdient", aldus Van Dijk, verdediger van Liverpool. ,,Kijk eens naar haar cv. Ze heeft al zoveel grote wedstrijden gefloten. Het geslacht van iemand is helemaal niet relevant.”

Volgens manager Jürgen Klopp werd het ook tijd dat een vrouw eens een wedstrijd van zo’n statuur zou fluiten. ,,De tijd is er rijp voor. Bibiana Steinhaus fluit in Duitsland al bij de mannen in de Bundesliga. Ik ben blij dat we onderdeel worden van een historisch moment. Dit is de eerste en hopelijk niet de laatste keer”, zei de Duitser, die het niet kon laten een kwinkslag te maken. ,,Ik zal zo aardig mogelijk proberen te kijken, anders wordt mijn moeder boos.”

Klopp heeft met Van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ki-Jana Hoever drie Nederlanders opgenomen in zijn selectie van 23 spelers. Sepp van den Berg, in de zomer overgekomen van PEC Zwolle, is net als zieke verdediger Dejan Lovren niet meegereisd naar Istanboel. Liverpool moet het ook doen zonder de geblesseerde keeper Alisson Becker.

Volledig scherm
Stéphanie Frappart. © BSR Agency