Frenkie de Jong treurt nadat Lucas Moura zijn ploeg naar de finale schiet.
Volledig scherm
Frenkie de Jong treurt nadat Lucas Moura zijn ploeg naar de finale schiet. © Pim Ras Fotografie

Van Gaal: Ajax roept het over zichzelf af

Direct na afloop van de verloren halve finale analyseerde Louis van Gaal het duel van Ajax. Hij was duidelijk, zoals altijd: ‘Ze hebben Llorente niet kunnen bespelen.’

In de rust was Van Gaal nog lyrisch over Ajax. Hij dichtte zijn oude club grote kansen toe om de finale van de Champions League te halen. ,,Ze spelen heel volwassen en creëren met hun creativiteit voldoende kansen.”

Na rust werd Ajax achteruit drukt. Dit weet de oud-bondscoach aan het inbrengen van Fernando Llorente, als centrumspits en aanspeelpunt. ,,Blind en De Ligt kregen totaal geen vat op hem.”

Louis van Gaal.
Volledig scherm
Louis van Gaal. © ANP

Daarnaast zei Van Gaal dat Ajax het over zichzelf afriep. ,,Ze gaan totaal niet goed met de ruimte achter de verdediging van Spurs om. Ze maken verkeerde keuzes aan de bal. De balans is niet altijd goed.”

Door de aanvallende wissels van Mauricio Pochettino kreeg Ajax steeds minder grip op de wedstrijd. Dat kostte de thuisploeg uiteindelijk de kop, in de slotseconden van de wedstrijd waarin Lucas Moura zijn hattrick completeerde. ,,Het is bewonderenswaardig dat Spurs de moed nooit heeft laten zaken, maar dit was totaal niet nodig geweest", zei Van Gaal.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© BSR Agency