Volledig scherm
FC Porto is één van de clubs die werd gehackt. © EPA

Vermoedelijke hacker van Portugese voetbalclubs opgepakt

Een 30-jarige Portugees is woensdagavond in Boedapest opgepakt op verdenking van onder meer chantage en het schenden van privacy. Volgens de Portugese omroep RPT gaat het om een man die Portugese voetbalclubs heeft gehackt en de gegevens heeft gepubliceerd op de website Football Leaks.

De omroep meldt dat de man de hoofdverdachte is in de zaak van het hacken van de Portugese topclubs Benfica, Sporting Portugal en FC Porto. De verdachte zou onder meer spelerscontracten, plannen van clubs en mailgesprekken hebben gestolen en openbaar hebben gemaakt.

Volgens de Portugese media nam de man via zijn advocaat contact op met de Portugese clubs en probeerde hij de clubs te chanteren. Hij zou de documenten niet openbaar maken, als de clubs hem een flinke som geld zouden betalen.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.