2
EINDE
1
  • Nicolo Zaniolo 70' 76'
  • Adrián López 79'

Zaniolo de grote man bij Romeinse overwinning op Porto

AS Roma en FC Porto zullen allebei niet geheel ontevreden terugkijken op hun heenwedstrijd bij de laatste zestien van de Champions League. De thuisploeg won, maar de Portugezen hebben het belangrijke uitdoelpunt te pakken.

Het eerste bedrijf liet zich typeren als niet bepaald spectaculair. De eerste grote kans van de wedstrijd liet dan ook meer dan een half uur op zich wachten. Edin Dzeko werd gevonden door Fazio, de Bosniër speelde zichzelf vrij en probeerde het in de korte hoek. De inzet spatte uiteen op de paal van het doel van Iker Casillas.

Volledig scherm
© AFP

Roma kwam na rust uit de kleedkamer met aanvallende intenties. Dat resulteerde al snel in de eerste kans van de tweede helft voor Bryan Cristante. De middenvelder nam de bal op fraaie wijze mee in de draai en haalde de trekker over. Casillas stond op zijn post. Even later was het bijna raak aan de overkant, toen een kopbal van Danilo maar net voorlangs stuiterde.

Met nog 20 minuten op de klok was het dan eindelijk raak, toen de bal via Dzeko in de voeten van Nicolo Zaniolo terechtkwam. De Italiaan nam aan en knalde gedecideerd raak in de verre hoek. De goal bleek iets losgemaakt te hebben bij beide teams, want even later was het ineens nog twee keer raak. Eerst was het opnieuw Zaniolo die een rebound tegen de touwen schoot, en even later bezorgde invaller Adrian Lopez Porto de belangrijke uittreffer.

De derde goal binnen tien minuten bleek de laatste, daar kon ook Justin Kluivert niets meer aan doen in de paar minuten die hij kreeg van Eusebio Di Francesco. De buitenspeler mocht pas in de 90ste minuut invallen en had dus enkel de vijf minuten blessuretijd om wat te laten zien aan het Romeinse publiek.

De return staat gepland voor woensdag 6 maart. In die wedstrijd is er dus nog alles om voor te spelen voor beide teams.

Volledig scherm
Justin Kluivert viel vlak voor tijd in, Kevin Blom was de vierde official van dienst. © BSR Agency
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency