Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

180.000 euro voor kleedlokalen bij Sv Budel

BUDEL - De gemeente Cranendonck wil 180.000 euro beschikbaar stellen voor de realisatie van vier extra kleedlokalen bij voetbalclub Sv Budel. Dat voorstel wordt op 18 februari besproken in de commissievergadering.

Sv Budel zou de laatste jaren gegroeid zijn waardoor een tekort aan kleedlokalen en voetbalvelden is ontstaan. In de berekeningen wordt uitgegaan van de NOC*NSF normen. Aan de hand van het aantal leden wordt bepaald hoeveel velden en kleedlokalen een vereniging nodig heeft. Daaruit blijkt dat Sv Budel vier extra kleedlokalen nodig heeft. De gemeente wil daar nu 180.000 euro voor uit trekken. 

Daarnaast heeft de vereniging ook behoefte aan extra velden. Op sportpark Harrie Derckx aan de Poelderstraat is er ruimte voor één extra veld. Het verzoek voor een extra veld wordt meegenomen bij de behandeling van de kadernota 2021. Sv Budel heeft volgens de gemeente Cranendonck aangegeven dat ze in plaats van natuurgras graag kunstgras wil. De meerkosten hiervan zijn voor rekening van Sv Budel, schrijft de gemeente in een raadsvoorstel. Voor de financiering van de meerkosten van het kunstgras en kantine vraagt Sv Budel een garantstelling. Ook dat verzoek wordt meegenomen bij de behandeling van de kadernota 2021.