Paasvuur in Budel.
Volledig scherm
PREMIUM
Paasvuur in Budel. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Afgeslankte brandstapel kan paaspret niet drukken in Budel

BUDEL - Veel paasvuren waren het afgelopen weekend verboden. Dit vanwege het grote risico op een natuurbrand. In Budel ging het evenement wel door. Daar werd zaterdag voor het vierde achtereenvolgende jaar een paasvuur ontstoken.

 1. Zelfrijdende auto geeft cardiologen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dottermethode
  PREMIUM

  Zelfrijden­de auto geeft cardiolo­gen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dotterme­tho­de

  EINDHOVEN - De bedenkers hadden het waarschijnlijk niet kunnen verzinnen, maar de kennis achter de zelflerende en zelfrijdende auto maakt een einde aan een verhitte discussie onder cardiologen. Want moet er nu wel of niet een fikse doorstroming in een kransslagader zijn om een vernauwing te meten? Rekenmethodes die zelfrijdende auto’s ook gebruiken, gaven het antwoord: ‘Ja, dat moet’.
 2. Ook vandaag gezocht naar Tanja Groen: hoe de politie in de zoektocht uitkwam bij een vennetje op de Strabrechtse Heide
  PREMIUM
  VIDEO

  Ook vandaag gezocht naar Tanja Groen: hoe de politie in de zoektocht uitkwam bij een vennetje op de Strabrecht­se Heide

  HEEZE - Bijna dertig jaar na de verdwijning van studente Tanja Groen in Maastricht leidde het spoor naar natuurgebied de Strabrechtse Heide. Vlakbij een vennetje in Heeze zoekt de politie deze week naar haar lichaam. Over nieuwe verklaringen uit een oud onderzoek en de link met de veroordeeld moordenaar Wim S.: „Hij vertelde me dat hij met haar lichaam van pol naar pol was gesprongen.”