Volledig scherm
Asielzoekers lopen richting het centrum van Maarheeze. © FotoMeulenhof

Afname overlast van asielzoekers in Maarheeze reden voor taart

MAARHEEZE - De winkeliers in Maarheeze merken dat de maatregelen tegen overlastgevende asielzoekers in Maarheeze werken. Reden voor Ed Kalders om eens met een taart op bezoek te gaan bij Jur Verbeek, die zich namens het ministerie bezighoudt met de problematiek. 

,,Er zijn behoorlijk wat stappen gezet", zegt Kalders tevreden. Als voorzitter van het Winkeliersplatform Maarheeze is hij nauw betrokken bij de bestrijding van overlast door een kleine groep overlastgevende asielzoekers. 

,,Er is op regelmatige basis ruggespraak, er wordt extra gesurveilleerd en er is cameratoezicht gerealiseerd op het station. We vinden het fijn dat onze klachten serieus worden genomen", zegt Kalders. 

In de calamiteitenapp, waar winkeliers alles kunnen melden wat hen opvalt in het centrum, is het lang niet zo rustig geweest als nu. ,,Dat kan natuurlijk door het weer komen maar het is al een maand erg rustig. Daarvoor werd er veel gedeeld over intimidatie, verdachte personen en diefstal.”

Kalders wil niet te vroeg juichen: ,,De samenstelling op het azc rouleert snel. Wat nu in Ter Apel zit kan over een paar weken hier zitten. Maar het heeft de aandacht en dat is goed.” De positieve invloeden waren voor het Winkeliersplatform reden om ketenmarinier Jur Verbeek te verrassen met een taart tijdens het wekelijkse spreekuur. 

Volledig scherm
Jur Verbeek de Ketenmarinier Budel Cranendonck © foto meulenhof/Bert Jansen