Volledig scherm
Een archieffoto van afval-dumping in Helmond. © Jurriaan Balke

‘Afvalwethouder’ Heeze-Leende hoopt op gezond verstand inwoners

HEEZE-LEENDE - Afval inleveren wordt steeds duurder. Mogelijk is dat de reden dat meer mensen afval dumpen. Maar ook dat leidt tot meer kosten waarvoor de hele gemeenschap opdraait. ‘Afvalwethouder’ Frank de Win in Heeze-Leende hoopt dat inwoners elkaar opvoeden. 

De vragen kwamen aan de orde in de raadsvergadering maandagavond in Heeze. Klopt het dat er steeds meer afval gedumpt wordt in onze gemeente en hoeveel extra geld kost het opruimen, vroeg CDA-raadslid Jos Vos. Het antwoord moest wethouder De Win (ook CDA) schuldig blijven. Hoewel het groot aantal berichten over afval-dumpingen in Heeze-Leende hem ook is opgevallen. Hij laat het uitzoeken. 

Verjaardagen

Ondertussen vindt de wethouder het vooral belangrijk dat mensen in Heeze-Leende elkaar bewustmaken. ,,Want mensen denken wel goedkoop uit te zijn, maar uiteindelijk slaat het op ons allemaal terug". En daarmee doelde hij er op dat kosten die gemaakt moeten worden voor het opruimen, uiteindelijk -bijvoorbeeld via de afvalstoffenheffing- door de inwoners betaald moeten worden. De optimistische wethouder hoopt dat hierover gepraat gaat worden op verjaardagen en partijtjes. ,,En dan gaan mensen wel twee keer nadenken". 

Volledig scherm
CDA-wethouder Frank de Win van Heeze-Leende © RV