Volledig scherm
Busje met tientallen liters grondstoffen voor drugs aan de kant gezet in Budel. © Politie.nl

Agent krijgt ademhalingsproblemen bij controle busje vol drugsgrondstoffen in Budel, twee mannen aangehouden

BUDEL - Twee mannen zijn woensdagochtend aangehouden in Budel. Zij reden in een busje met tientallen liters chemische stoffen voor de productie van drugs. De politie werd op het busje gewezen door een getuige.

Deze getuige zag twee mannen druk in de weer bij een busje en een auto op de Stationsweg in Budel-Schoot. De man vertrouwde de situatie niet en belde de politie en gaf agenten een duidelijke omschrijving van het voertuig. De politie zag het busje rijden op de Randweg-oost. Een stukje verderop werd het busje aan de kant gezet.

In de laadruimte van de bus troffen agenten vijf vaten aan, gevuld met een onbekende chemische vloeistof. Daarop werden specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ingeschakeld. Zij onderzochten de chemische stoffen en concludeerden dat het om tientallen liters grondstoffen voor drugs ging.

De bestuurder van de bus is meteen aangehouden. Een tweede verdachte werd even later in de gemeente Pelt in België aangehouden.  Dit ook met behulp van een duidelijke omschrijving van de getuige.

De chemische stoffen zijn door het LFO afgevoerd.