De oostzijde van de stationstunnel in Heeze.
Volledig scherm
PREMIUM
De oostzijde van de stationstunnel in Heeze. © Roy de Leijer

Alleen nog met fiets aan de hand door stationstunnel in Heeze?

HEEZE - De Fietsersbond hekelt het standpunt van de gemeente Heeze-Leende dat de tunnel bij Station Heeze de status heeft van voetgangerstunnel. Van de doorgang wordt al jaren veelvuldig door fietsers gebruikgemaakt. Dit dreigt door plannen van ProRail in gevaar te komen.

Quote

De discussie speelt al vanaf 2017. Toen waren er plannen voor een traverse, een voetgan­gers­brug over de sporen, met liften

Arnold Niessen

De Fietsersbond afdeling Heeze-Leende wil dat de functie van fietstunnel behouden blijft, nadat ProRail maatregelen heeft genomen om de toegankelijkheid van het station voor mindervaliden te verbeteren. De spoorwegbeheerder heeft de opdracht om ervoor te zorgen dat alle stations uiterlijk in 2030 zelfstandig toegankelijk zijn. Om dit te realiseren moet in Heeze de stationstunnel op de schop.

,,De discussie speelt al vanaf 2017. Toen waren er plannen voor een traverse, een voetgangersbrug over de sporen, met liften. Die plannen werden snel afgeschreven door de gemeente. Daarna is het een hele tijd stil gebleven. Als de gemeente toen had gezegd dat het ging om een fietstunnel had ProRail meer geld en moeite in een oplossing moeten steken”, stelt Arnold Niessen van de Fietsersbond.