Restaurant Beaux gaat sluiten
Volledig scherm
Restaurant Beaux gaat sluiten © Margot Den Boer

Alweer sluit een restaurant in Heeze

HEEZE - Restaurant Beaux aan de Jan Deckersstraat 43 in Heeze sluit vrijdag 29 november de deuren. Nu de gelijknamige, naastgelegen galerie gesloten is en daar ook geen huwelijken meer voltrokken worden, is het restaurant niet meer in stand te houden, aldus eigenaar Valkenburg.

Beaux startte in mei 2017 als aanvulling op de feesten en partijen in  Villa des Beaux Arts die toen nog galerie was. Deze galerie kreeg ook de functie ‘huis der gemeente’ ofwel trouw-locatie. Vorig jaar kwam een einde aan deze galerie, die bezoekers trok tot ver over de landsgrenzen. Ook mochten er toen geen huwelijken meer voltrokken worden, met als gevolg, minder feesten en partijen.

Bakkerij

Op deze plek stond vroeger bakkerij Guitjens. In de jaren ‘50 startte Bakker Eddy Guitjens en zijn vrouw Ans hier een restaurant - café - pension. Zij stopten midden jaren ‘70. Het pand ging verder als café ‘t Karrewiel en in de garage huisde een jongerengroepering. Later werd het oude pand gesloopt en verrees een statig pand in klassieke stijl. Daarin kwam restaurant Artist. In 2017 werd dit restaurant Beaux, van dezelfde eigenaren als Villa des Beaux Arts, de familie Valkenburg.

100 jaar

In maart van dit jaar vroeg hostellerie Vangaelen aan de Kapelstraat zijn faillissement aan. Het logement bestond al meer dan 100 jaar. Het begon voor 1900 als Hotel Van Dijk en kreeg onder anderen veel Haagse School-schilders te gast. Soms hadden die niet genoeg geld en betaalden ze met schilderijen. Deze waren tot voor kort te zien in de Brabantzaal van restaurant Vangaelen. Vanaf 1922 werd het hotel Van Dijk hotel Barentsma, daarna hotel Van Gaelen en tot voor kort dus hostellerie Vangaelen.

Op 17 juni van dit jaar stopte restaurant De Chinese Muur, aan de Kapelstraat 68, vanwege privé omstandigheden. Dit restaurant was tientallen jaren op deze locatie te vinden.