Volledig scherm
Snelheidsbeperkende constructie in de huidige situatie. In de nieuwe situatie zijn twee van dergelijke constructies voorzien, met drie in plaats van twee 'verspringingen'. © Jen Mansvelt

Bewonersavond Damenweg en Beekstraat Soerendonk 2 april

SOERENDONK - Op 2 april zijn inwoners van Soerendonk welkom om te praten over de herinrichting van de Damenweg en Beekstraat. Eerder gaven inwoners aan dat ze onvoldoende bij het traject betrokken zijn geweest. 

De gemeente Cranendonck heeft daarom besloten de werkzaamheden, die eigenlijk op 11 maart zouden beginnen, uit te stellen. Op  2 april om 19.30 uur vindt er een nieuwe bijeenkomst plaats. De gemeente Cranendonck heeft er voor gekozen deze avond in het gemeentehuis te houden vanwege het programma en de ‘brede uitnodiging.’ 

Op de avond wordt gesproken over de totstandkoming van het ontwerp en worden de richtlijnen toegelicht. De gemeente Cranendonck heeft eerdere reacties van inwoners vertaald naar andere scenario’s. Per scenario geven ze aan wat de voors en tegens zijn. Aanwezigen wordt gevraagd welk scenario de voorkeur heeft, en hebben ze de mogelijkheid om op- en aanmerkingen te delen.

Volgens de gemeente hebben de keuzes voor de Damenweg - Beekstraat waarschijnlijk ook gevolgen  voor de inrichting van Zitterd en Dorpsstraat. De wens is om de inrichting van de Damenweg – Beekstraat door te trekken naar de Zitterd en Dorpsstraat. Iedereen in Soerendonk is uitgenodigd voor de bijeenkomst in de raadzaal.