Volledig scherm
Vernielde akker in het Leenderbos © Staatsbosbeheer

Boswachters op zoek naar cross-vandalen

LEENDE - In het Leenderbos tussen Valkenswaard, Leende  en Soerendonk hebben crossende vandalen met een tractor of Unimog (landbouwvrachtwagen) een spoor van vernieling getrokken. Dit is zondag gebeurd.

Het is de tweede keer in korte tijd dat in het Leenderbos dergelijke vernielingen zijn aangetroffen. De boswachters van Staatsbosbeheer gaan nu beelden van de wildcamera's bestuderen in de hoop dat daarop iets van de daders of het voertuig staat. 

Niks aan de hand

Het vernielzuchtige rijgedrag moet afgelopen zondag hebben plaatsgevonden. Zaterdagavond waren boswachters nog tot laat in het gebied aan het werk en toen was er nog niks aan de hand. Maandagochtend troffen zij het spoor van vernielingen aan. Wegen en akkers werden doorploegd door een voertuig dat aan de maat van de bandensporen te zien een tractor of Unimog moet zijn. 

Ingezaaid

De akker die als crosskuil werd gebruikt, was net ingezaaid met een mengsel van bloemen,  kruiden en tarwe. Er is ook dwars door het bos en een afrastering gereden. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer kwamen de sporen uit de richting van Soerendonk en Gastel. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, kunnen dat (anoniem) melden bij de politie: 0900-8844.  

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.