Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Boerenprotest op het provinciehuis in Den Bosch van 10 oktober. De meeste boeren gingen met de auto. Een klein aantal wil toch met de trekker. © Ed van Alem

Boze boeren uit Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck met tractor naar Budel

BUDEL - Boeren uit Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende gaan woensdag met hun tractoren naar het gemeentehuis in Budel. Daar komen de burgemeesters, wethouders en raadsleden bij elkaar om te praten over de bestuurlijk toekomst van de drie gemeenten. Boodschap van de boeren: breng onze zorgen over op jullie ambtsgenoten in het provinciehuis. 

De jeugd van Cranendonck wordt opgeroepen om met hun traptractor aan te sluiten in de stoet van zo'n dertig tractors die richting het Capucijnerplein in Budel rijdt. ,,Alles gebeurt in goed overleg met gemeente en politie", zegt Johan Bax, secretaris van ZLTO Groote Heide. ,,We willen geen tractoren uit andere gemeenten maar alleen betrokken ondernemers. Het is de bedoeling om ons protest wat kracht bij zetten maar we willen geen Project-X taferelen. Dat bewaren we wel voor vrijdag.” Dan staat het protest bij het provinciehuis in Den Bosch gepland.