De boerderij in de wijk Kloostervelden heeft een grote aantrekkingskracht.
Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij in de wijk Kloostervelden heeft een grote aantrekkingskracht. © Sem Wijnhoven/DCI Media


In nieuwe wijk Kloostervelden in Sterksel gaat het behalve stenen ook om mensen: 'Ze zullen me hier naar buiten moeten dragen’

STERKSEL - In de nieuwe Sterkselse wijk Kloostervelden wonen mensen met en zonder beperking door elkaar. De verandering van het voormalige instellingsterrein Providentia tot woonwijk is nog niet helemaal voltooid, maar Kloostervelden gooit nu al hoge ogen. De jonge wijk is een van de vijf finalisten van de Brabantse Stijlprijs. ‘Niet alleen stenen stapelen, maar ook aandacht voor de zachte kant’. 

  1. Feestweekend luidt 55e carnaval Heibessums in

    Feestweek­end luidt 55e carnaval Heibessums in

    HEEZE - De Heibessums gaan dit jaar hun 55ste carnavalsseizoen in. De carnavalsvereniging heeft vrijdag het jubileumjaar ingeluid met een heuse Partynight voor de jeugd in 't Perron. Vandaag is er een jubileum voor genodigden en zondag is er een Spotlight-middag voor de jeugd. De Bessums maken zich geen zorgen over de jeugd die mogelijk de weg naar het Bessumpaleis niet meer weet te vinden. Raadslid Leanne van Noort: ‘Feestvieren verleer je niet'.
  2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?