Marijn van Weerdenburg.
Volledig scherm
Marijn van Weerdenburg.


Muziek in bananenschil en buitendorpse kletspraat tijdens Tonpraatavonden Sterksel

STERKSEL - Met vijf lokale acts heeft carnavalsvereniging De Ossedrijvers de bezoekers van de Sterkselse Tonpraatavonden niet alleen een vermakelijke, maar ook herkenbare zittingsavond voorgeschoteld.

Locatie: Dorpshuis Valentijn, Sterksel
Datum: vrijdag 24 januari
Organisatie: CV De Ossedrijvers
Gezien door: Roy de Leijer

De Sterkselse inbreng zit de laatste jaren weer in de lift. Dat het publiek dit kan waarderen, bleek vrijdag en zaterdag onder meer uit het applaus voor het cabaretduo Tiswa. Ook tijdens hun lustrumoptreden roddelden Marij Polman en Door Scheepers er vrolijk op los over hun dorpsgenoten. Hun bankje stond dit keer opgesteld bij het Peter van den Braken Centrum.

Met enkele dispensatiespelers liet de jeugdslagwerkgroep van muziekvereniging De Heerlijkheid horen dat er ook muziek zit in kruidenierswaren, waaronder zelfs bananenschillen.

Veel bijval oogstte het tonpraatgeweld van Riza Tisserand als Robbertje Matten. Samen met Hans Verbaarschot uit Deurne zorgde hij voor de buitendorpse kletspraat. Wel moest het publiek even wennen aan de Amsterdamse tongval en soms harde grappen van Tisserand, die door Sterkselnaar Rob Scheepers is geïntroduceerd in het tonpraterswereldje. Scheepers zelf wist de hoge verwachtingen van zijn thuispubliek waar te maken met zijn typetje Frits Sprits.

Volwassen grappen

Als Kees de krantenjongen maakte de jeugdige grappenmaker Merijn van Weerdenburg voor het vierde achtervolgende jaar zijn opwachting in de ton. Dat deed hij niet alleen met veel zelfvertrouwen, maar ook met volwassen grappen die je niet snel van een veertienjarige verwacht.

Ook Lucas van Laarhoven voelt zich steeds beter thuis in de ton. Hij kroop in de huid van kroegbaas Piet Pils.

Veel waardering was er ook voor de ‘Blacklight Experience’ van de Black Bessum Dancers uit buurdorp Heeze. Hun uitstapje naar de ‘Dark Side’ was een stuk vrolijker van aard dan het begin van het optreden deed vermoeden.

Rob Scheepers als Frits Sprits.
Volledig scherm
Rob Scheepers als Frits Sprits.
Lucas van Laarhoven als Piet Pils.
Volledig scherm
Lucas van Laarhoven als Piet Pils.