Volledig scherm
Beeld van een eerdere editie van het Ledûb volleybaltoernooi. © Jurriaan Balke/VDM

Budel stroomt weer vol volleybalvolk

BUDEL - Volleybal op alle niveaus en optredens van artiesten trekken volgend weekeinde weer veel mensen naar Budel.

Budel bereidt zich voor op een invasie van honderden volleybal- én festivalliefhebbers uit binnen- en buitenland. Bijna tweehonderd teams komen op 14, 15 en 16 juni in actie op het sportpark in Budel. Daar houdt volleybalclub Ledûb de 49ste editie van het Ledûb Volleybal Festival.

Vorig jaar werd er gekozen voor een nieuwe opzet en naam van het internationale volleybaltoernooi van volleybalclub Ledûb. De nieuwe formule, waarbij het festivalconcept ruim baan heeft gekregen, wordt dit jaar verder uitgebouwd. De organisatie wil hiermee een breder publiek trekken. Nadat bij de vorige editie de feesttent een succesvolle comeback maakte, wordt dit jaar het buitenprogramma verder uitgebreid.

Buitenpodium

Zo verrijst er in samenwerking met de organisatie van Flavourz Festival in Soerendonk een groot, overdekt buitenpodium. Optredens zijn er in totaal van zestien groepen, zangers en acts, waaronder The Allstarz, Zanger Rens, Royal Royal Beat en Lampegastuh.

Na de feestelijke aftrap op vrijdagavond 14 juni gaan volleyballers van bijna alle niveaus, van nationale toppers tot recreanten en carnavalsvierders, de strijd met elkaar aan op de Budelse beach- en grasvelden.

Teams kunnen zich tot 10 juni inschrijven via www.ledubvolleybalfestival.nl