Het politiebureau in Maarheeze is voortaan alleen op maandag, woensdag en vrijdag open.
Volledig scherm
Het politiebureau in Maarheeze is voortaan alleen op maandag, woensdag en vrijdag open. © Jen Mansvelt

Burgemeester geeft duidelijkheid over politiebureau Maarheeze: ‘Geen sluiting, maar minder vaak open’

MAARHEEZE - Het politiebureau in Maarheeze wordt niet gesloten. Burgemeester Roland van Kessel ontkrachtte dinsdag tijdens de commissievergadering geruchten over een mogelijke sluiting. 

Het politiebureau is wel minder vaak open: op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Op dinsdag en donderdag is het bureau gesloten, maar kunnen burgers aangifte doen op het gemeentehuis in Budel en is er de mogelijkheid om een aangifte thuis te laten opnemen. 

Het terugbrengen van de openingstijden heeft te maken met de inzet van agenten elders. ,,Landelijk is er veel extra inzet nodig. Zo is een van de wijkagenten al weken in Amsterdam om advocaten te beschermen”, aldus Van Kessel. 

Hij denkt dat de veiligheid van de burgers niet in het geding hoeft te komen door de beperktere openingstijden. ,,Als het bureau open is, moet er naast de baliemedewerker ook minimaal een gewapende agent aanwezig zijn. Op de dagen dat het bureau dicht is, kan die de wijk in.” Verder geeft Van Kessel aan, dat de gemeente geen invloed heeft op de openingstijden van het politiebureau: ,,De politie-eenheid in Maarheeze is onderdeel van de Nationale Politie en wij gaan niet over hun bedrijfsvoering.”