De hoek Grootschoterweg - Pater Ulingsstraat, met op de voorgrond de voormalige groentewinkel, links het braakliggende Rabobankterrein en rechts de oude kleuterschool.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoek Grootschoterweg - Pater Ulingsstraat, met op de voorgrond de voormalige groentewinkel, links het braakliggende Rabobankterrein en rechts de oude kleuterschool. © Roy de Leijer

Buurtbewoonster: ‘Budel-Schoot heeft dit bouwplan echt nodig’

BUDEL-SCHOOT - De inwoners van Budel-Schoot zijn blij met de plannen voor een nieuwe invulling van de veelbesproken hoek Grootschoterweg - Pater Ullingsstraat. Dit bleek woensdag tijdens een informatieavond die door bijna 150 mensen werd bezocht.

Van een juichstemming was geen sprake. Er moet namelijk nog behoorlijk wat werk worden verzet om tot een haalbaar plan te komen. Het terrein tussen basisschool De Wereldwijzer en de Grootschoterweg wordt de laatste jaren gedomineerd door leegstand. Het plan Kern Schoot voorziet in een metamorfose. Twee projectontwikkelaars willen op de locatie van de oude kleuterschool en voormalige groentewinkel achttien koop- en huurwoningen realiseren, waaronder tien appartementen.