Volledig scherm
© ANP XTRA

Celstraf geëist tegen man die met auto door stalen poort rijdt na ruzie bij Budelse garage

DEN BOSCH/BUDEL -  In een zaak die ’eigenlijk helemaal nergens over gaat’ wil het OM vijf maanden cel voor een man uit Budel die dwars door een stalen poort reed na een ruzie over een auto-reparatie bij een garage.

Januari vorig jaar ging Abdul O. (41) terug naar een garagebedrijf dat kort ervoor zijn uitlaat had gemaakt. Hij hoorde weer geluiden en eiste garantie. De garagist zag dat het nu om een ander onderdeel ging, dat niet gratis gemaakt ging worden.

Er ontstond ‘onenigheid’ en de garagist zegt dat hij geslagen werd. Hij riep zijn zoon erbij en ook zijn vrouw kwam aangelopen. De man wilde de plaat poetsen maar de garagist had al om de politie geroepen. De zoon ging in de auto zitten en trok de handrem aan, de vrouw liep naar de grote stalen poort en deed die dicht. Dat hield de man niet tegen, hij reed er dwars doorheen. De poort zwaaide open, raakte twee auto’s en de vrouw. Zij liep daardoor een paar weken in het gips.

Kort lontje

Quote

En waar gaat dit over? Waarom praten de heren dit niet gewoon uit? Dit had totaal niet gehoeven”.

Patrick van Hees, Officier van justitie

Zware mishandeling, vond officier van justitie Patrick van Hees. Op iemand afrijden is nogal wat. “En waar gaat dit over? Waarom praten de heren dit niet gewoon uit? Dit had totaal niet gehoeven”. Van Hees legt de schuld bij de verdachte, die volgens de reclassering een kort lontje heeft.

Advocaat Luuk Dacier geeft toe dat de man ‘weinig sociale handigheid heeft’. Maar wat de cliënt deed vindt hij niet raar. Het slaan ontkent hij. Maar opeens komt iedereen op hem af, de zoon stapt in zijn auto, de poort gaat dicht: het is nogal bedreigend. Geen wonder dat de man weg wilde, en snel. De pleiter spreekt van een soort zelfverdediging.

Burger-aanhouding

Dat ging er bij Van Hees niet in. De man ontploft, er is geslagen, de politie zou komen, dan was dit een burger-aanhouding. Vijf maanden cel, eist hij, waarvan twee voorwaardelijk als de man zich laat behandelen. De verdachte was zelf niet naar de rechtbank gekomen. Er staan nogal wat boetes open en hij was bang in de boeien te gaan.