Concert Veldhovens Mannenkoor bij natuurbegraafplaats Heeze: ‘De drempel is verlaagd’

videoHEEZE - Het Veldhovens Mannenkoor maakt vaker uitstapjes naar bijzondere locaties. Deze zondag, Moederdag, beleefden de zangers een heuse primeur. In de middag werd er opgetreden in het ceremoniegebouw van natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze.

Waar buiten krekels, kikkers en vogels voortdurend concerteren, bracht het Veldhovens Mannenkoor achter het enorme panoramaraam van de grote afscheidszaal een breed repertoire ten gehore. ,,We zijn altijd op zoek naar plekken waar het koor tot volle wasdom komt", zegt bestuurslid Wim van Deursen, ,,oorspronkelijk was het plan om in de buitenlucht te zingen, maar door de onzekere weersomstandigheden en het ontbreken van stroom voor de elektrische piano hebben we daar vanaf gezien."

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.