Daan Loots bij een van zijn kunstwerken.
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Loots bij een van zijn kunstwerken. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Daan maakt kunst van kapotgeslagen champagneflessen, zelfs in Parijs te bewonderen

LEENDE - Wanneer de champagne opgedronken is, dan kiepen de meeste mensen de fles in de glasbak. Zo niet Daan Loots uit Leende. Hij slaat ze kapot, lijst de scherven in, overgiet het geheel met vloeibare hars en verkoopt het als kunst. Met succes.

 1. Kreeg zanger Leo Rommerts in 1955 de kinderen van de Margeritaschool in Eindhoven aan het dansen?
  UIT DE OUDE DOOS

  Kreeg zanger Leo Rommerts in 1955 de kinderen van de Margerita­school in Eindhoven aan het dansen?

  EINDHOVEN - Mooi zijn de blikken van de meisjes op de eerste rij. Het linkermeisje kijkt bijna verliefd terwijl het meisje ernaast wat verveeld lijkt. Daarnaast ongetwijfeld de pretletter van de klas. Het zijn kinderen van de Margeritaschool in Eindhoven. Een foto genomen in 1955 tijdens een optreden van Leo Rommerts. Wie ziet zichzelf terug op de foto of kent andere leerlingen? En wie heeft nog verhalen over de school of Leo Rommerts? Reageren kan via d.hoekstra@ed.nl. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.
 2. Nieuw gebouw voor de Eindhovense GG en GD dus hakte de wethouder een boom om

  Nieuw gebouw voor de Eindhoven­se GG en GD dus hakte de wethouder een boom om

  EINDHOVEN - Een nieuw gebouw voor de Geneeskundige- en Gezondheidsdienst (GG en GD) in Eindhoven. In 1959 hakt toenmalig wethouder Van Lieshout een boom om om plaats te maken voor de nieuwbouw. Op de achtergrond kijkt burgemeester Van Rooy toe. Wie was er bij destijds, heeft bij de GG en GD gewerkt of was er patiënt? Het ED komt graag met u in contact. Reageren kan via d.hoekstra@ed.nl. Na de vakantie keert deze rubriek begin september weer terug.