Mart van de Loo (tweede van links) met getuigen van de brand: Sina Tomassen-Thijs (l), Henk Heesakkers, Mariet van Eert-Verbeek en Jan van Weert (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Mart van de Loo (tweede van links) met getuigen van de brand: Sina Tomassen-Thijs (l), Henk Heesakkers, Mariet van Eert-Verbeek en Jan van Weert (r). © DCI Media

De hel brak los in gehucht bij Heeze: zeventig jaar geleden zorgde explosie tijdens militaire oefening voor enorme verwoesting

HEEZE - Als op een mooie zomermiddag tijdens een militaire oefening een fosforgranaat ontploft, breekt de hel los op de Rul in Heeze. Een rieten dak vat door de ontploffing vlam. In geen tijd staat het gehucht in lichterlaaie. Als de avond valt is de buurtschap een grote rokende puinhoop.

  1. Nieuw gebouw voor de Eindhovense GG en GD dus hakte de wethouder een boom om

    Nieuw gebouw voor de Eindhoven­se GG en GD dus hakte de wethouder een boom om

    EINDHOVEN - Een nieuw gebouw voor de Geneeskundige- en Gezondheidsdienst (GG en GD) in Eindhoven. In 1959 hakt toenmalig wethouder Van Lieshout een boom om om plaats te maken voor de nieuwbouw. Op de achtergrond kijkt burgemeester Van Rooy toe. Wie was er bij destijds, heeft bij de GG en GD gewerkt of was er patiënt? Het ED komt graag met u in contact. Reageren kan via d.hoekstra@ed.nl. Na de vakantie keert deze rubriek begin september weer terug.