Volledig scherm
Een eerdere editie van de dorpsquiz Heeze. © archieffoto Fotopersburo van de Meulenhof bv

Derde editie Dorpsquiz Heeze makkelijker en afwisselender

HEEZE - De derde uitgave van Dorpsquiz Heeze wordt wat eenvoudiger in vergelijking met de eerste twee edities. Ook worden de vragen afwisselender.

Ondanks de nieuwe aanpassingen aan de derde Dorpsquiz Heeze blijven er op zaterdag 26 oktober voldoende breinbrekers, raadsels en uitdagende (doe-)opdrachten over, belooft Karin Denton, een van de organisatoren van de dorpsquiz.

Ze geeft aan dat veel teams de quiz vorig jaar als zeer moeilijk hebben ervaren. Denton: „We hebben tijdens de evaluatie goed naar de deelnemers geluisterd en zijn vervolgens met hun inbreng aan de slag gegaan.” Ondanks de veranderingen blijft het aantal inschrijvingen dit jaar wat achter bij de editie van 2018, toen tachtig teams zich voor de quiz hadden aangemeld. „Voorlopig hebben zich ruim vijftig groepen aangemeld. Enkele teams zijn afgehaakt, terwijl andere deelnemers de samenwerking hebben opgezocht”, weet Denton.

Goed doel

Teamcaptains kunnen de quizmappen op zaterdag 26 oktober om 18.30 uur afhalen bij Tapperij De Zwaan. De antwoorden moeten nog diezelfde avond worden ingeleverd. De prijsuitreiking, inclusief een feestavond, vindt plaats op zaterdag 2 november in dorpshuis ‘t Perron. Aan de winnaar van de eerste prijs wordt naast een geldprijs voor een goed doel, vereniging of stichting ook de Dorpsquiz Heeze Wisseltrofee uitgereikt.

Het inschrijfgeld bedraagt 35 euro per team. Inschrijven kan tot woensdag 16 oktober via de website.