Volledig scherm
PREMIUM
De noodzaak om het serieus te gaan hebben over een door veel lokale politici zo verfoeide gemeentelijke fusie van Heeze-Leende, Valkenswaard en Cranendonck ligt sinds dit voorjaar op tafel. © Thinkstock

Deur dicht in Heeze-Leende en Cranendonck want het fusiespook klopt aan

VALKENSWAARD - De lokale politiek in Heeze-Leende, Valkenswaard en Cranendonck moet een beslissing nemen: fuseren of niet? In Heeze-Leende en Cranendonck willen de raadsleden daarover eerst met de benen op tafel en de deur op slot onderling overleggen. Valkenswaard kiest voor openbaarheid.

De gemeenten die al verenigd zijn in het samenwerkingsverband van de 3 Brabantse A2-gemeenten zijn het dus al vast over één ding oneens. ,,In deze fase vonden de meeste partijen het beter om het nog een beetje stil te houden”, zegt raadslid Frans Maas (PvOJ/GroenLinks)uit Heeze-Leende. En het Cranendoncks CDA-raadslid Eric Peters zegt: ,,We gaan eerst informeel aan de slag zodat we als volksvertegenwoordigers in ieder geval in de basis weten waarover we straks praten”. Maar Valkenswaard kiest juist vanwege het belang van het onderwerp voor openbaarheid (gemeentehuis, donderdag 20 uur).